23-10-2012 Συνέδριο της ETUCE με θέμα «Δράσεις των εκπαιδευτικών συνδικάτων για την αμφισβήτηση των στερεοτύπων των φύλων και το διαχωρισμό των φύλων στην αγορά εργασίας»

Συνέδριο της ETUCE με θέμα «Δράσεις των εκπαιδευτικών συνδικάτων για την αμφισβήτηση των στερεοτύπων των φύλων και το διαχωρισμό των φύλων στην αγορά εργασίας»

Βαρσοβία 11-12 Σεπτεμβρίου 2012

Στο συνέδριο συμμετείχαν 45 εκπαιδευτικοί (εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης) από 22  ευρωπαϊκές χώρες. Την ΟΛΜΕ εκπροσώπησε η αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. Ελένη Γλαρέντζου.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου:

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

  • Σύντομη αναφορά στα βασικά σημεία του διήμερου εκπαιδευτικού σεμιναρίου της ETUCE το Μάιο 2012, από την Kounka Damianiva (Βουλγαρία).
  • Εισήγηση με θέμα «Τα στερεότυπα του φύλου στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας με την οπτική του δημοκρατικού πολίτη», Anne Marie Faradji (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο).
  • Συζήτηση με θέμα «Καταπολεμώντας τα στερεότυπα του φύλου στα εθνικά εκπαιδευτικά συστήματα», Anna Wotosik, πρόεδρος του ?Toward the girls Association? (Πολωνία) και  Nilole Mosconi, University Paris Quest Nanterre (Γαλλία).
  • Παρουσίαση «καλών πρακτικών» από εκπαιδευτικά συνδικάτα για την καταπολέμηση των στερεοτύπων των φύλων στην εκπαίδευση από τις Nieves Martinez Ten και Laura Lopez Machin (Ισπανία), Melanie Bittner (Γερμανία), Barbara Kutrowska (Πολωνία), Rosamund McNeil (Ηνωμένο Βασίλειο).
  • Εισήγηση με θέμα «Στερεότυπα του φύλου στην εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας» από την Anna Krasteva, Department of Political Science, New Bulgarian University (Βουλγαρία).
  • Ομάδες εργασίας ? συζήτηση για τα μέτρα και τις δράσεις που πρέπει να αναλάβουν τα εκπαιδευτικά συνδικάτα στο θέμα αυτό.
  • Παρουσίαση στην ολομέλεια των αποτελεσμάτων των ομάδων εργασίας.

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

  • Συζήτηση με θέμα «Ανισότητα των φύλων στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας» με τους  Kounka Damianiva (ETUCE), Jo Morris (European Institute for Gender Equality), Charles Nolda (EFEE), Isabella Biletta (Eurofound), Anne Marie Faradji (Council of Europe).
  • Ομάδες εργασίας για την επεξεργασία και την επικύρωση του «Οδηγού της ETUCE ? Η πρόκληση των στερεοτύπων του φύλου στην εκπαίδευση και οι ανισότητες του φύλου στην αγορά εργασίας».
  • Ολομέλεια ? Συμπεράσματα από τις ομάδες εργασίας.

Δείτε όλα τα υλικά και τις εισηγήσεις του συνεδρίου στα αγγλικά:

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *