Tweeter button Facebook button

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΟΛΜΕ/ΚΕΜΕΤΕ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ 2020-21

aimodosia21092020 (1)

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ – ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΑΝΔΗΜΕΙΑ

ερευνητική πρόταση_μέγεθος τμημάτων και πανδημία (1) (2)

1_ επιστολή προς ΕΛΜΕ (8)

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Δ.Σ ΚΕΜΕΤΕ 2020-21

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Δ.Σ ΚΕΜΕΤΕ 2020-21

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΛΜΕ/ΚΕΜΕΤΕ ΠΡΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ

Ευχαριστήρια επιστολή – Νέα (2) (2)Αιμοδοσία ΟΛΜΕ- 1

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΟΛΜΕ/ΚΕΜΕΤΕ

Αιμοδοσία ΟΛΜΕ- 1

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ -2Αιμοδοσία ΟΛΜΕ- 1ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ -2

Ψυχολογική υποστήριξη εκπαιδευτικών, γονέων των μαθητών/-τριών κατά τη διάρκεια της πανδημίας

κορονοϊός_ψυχολογική στήριξη ΤΕΛΙΚΟ10 Tropoi (1) κεθεαΑγαπητέ κύριε Ανδρινόπουλε καλημέρα 22037-kp-grammh-epikoinwnias-me-thn-prolipsi

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ/ΚΕΜΕΤΕ 11-05-2020

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΟΛΜΕ-ΚΕΜΕΤΕ 11-05-2020

22-03-2013 Δώδεκα καλλιτέχνες σκιτσάρουν για το ρατσισμό

Στην ιστοσελίδα 1againstracism.gr την πλατφόρμα της εκστρατείας κατά της ρατσιστικής βίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, δώδεκα Έλληνες σκιτσογράφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Υ.Α. να ενώσουν τις πένες τους και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στο ρατσισμό. Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (21 Μαρτίου) αφιερώνουν ένα έργο τους στην αντιμετώπισης αυτής της απειλής, έχοντας στο μυαλό τους το σύνθημα «Και 1 θύμα ρατσιστικής βίας είναι πολύ!»

Δείτε τα σκίτσα τους στην ιστοσελίδα 1againstracism.gr

 

Με αφορμή την ίδια επέτειο, ο κορυφαίος δημιουργός κόμικς Enki Bilal αποτυπώνει το μήνυμα της εκστρατείας σε χαρτί. O κ. Bilal, ο πρώτος δημιουργός κόμικς που εξέθεσε τα έργα του στο Λούβρο, εξηγεί στο 1againstracism.gr το ρόλο που έχει η έννοια της φυλής στα έργα του και παραθέτει τη γνώμη του για τις αιτίες του ρατσισμού.

Δείτε τη συνέντευξη του Enki Bilal, πατώντας εδώ

 

20-03-2013 Πρόσκληση για την ομάδα εργασίας ΚΕΜΕΤΕ για τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

 ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

Καλούμε όσες / όσους συναδέλφους (από την Αττική) έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στην τρίτη συνάντηση της Ομάδας Εργασίας, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013, στις 5.30 το απόγευμα, στα γραφεία της ΟΛΜΕ και του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ., Κορνάρου 2 και Ερμού, στην αίθουσα συνεδριάσεων του 6ου ορόφου.

Θέματα της συνάντησης:

 1. Ενημέρωση για τις δράσεις των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας και τις δυνατότητες συνεργασίας τους με τα σχολεία. Στη συνάντηση θα παρευρεθεί εκ μέρους των Κέντρων Πρόληψης ο Σπύρος Σασσάνης.
 2. Συνάντηση των  επιμέρους ομάδων εργασίας για το σχεδιασμό και των προγραμματισμό των εργασιών τους.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ.

Κατεβάστε τη σχετική πρόσκληση σε μορφή pdf … εδώ

15-03-2013 21η Μαρτίου: Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων και του Ρατσισμού

Θέμα: «21η Μαρτίου – Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων και του Ρατσισμού».
Η 21η Μαρτίου είναι η Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων και του Ρατσισμού στην κοινωνία και την εκπαίδευση. Η Ημέρα αυτή θα πρέπει να είναι μια ευκαιρία για την εκπαίδευση να ενισχύσει τις δράσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών και την αποτροπή φαινομένων ρατσισμού και διακρίσεων μέσα στη σχολική κοινότητα. Η εκπαιδευτική κοινότητα οφείλει να διαμορφώνει συνθήκες που να προάγουν τις αξίες της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της ειρήνης και της ελευθερίας.
Στη χώρα μας, με βάση το Σύνταγμα, εξασφαλίζεται στον καθένα το «δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη [?] Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων?» (άρθρο 5 §2 και 3 του Συντάγματος).

Διαβάστε περισσότερα … εδώ

14-03-2013 Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαθητικής Δημιουργίας για τους Πρόσφυγες 2013

Σας γνωρίζουμε ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) και η Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων, στην οποία συμμετέχουν το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης – ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ., η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας – Ι.Π.Ε.Μ, η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων (ΠΕΕΠΟΘΕ), το Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων στο προσφυγικό ζήτημα, προκηρύσσουν Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας μεταξύ των μαθητών της Γ΄ τάξης Γυμνασίου, της Α΄ τάξης Γενικού Λυκείου και της Α΄ τάξης Επαγγελματικού Λυκείου. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική και οι εργασίες θα εκπονηθούν εκτός ωρών διδασκαλίας.

Το θέμα του εφετινού Διαγωνισμού είναι «Η σιωπή είναι ανοχή;».

Διαβάστε περισσότερα … εδώ

12-03-2013 Πρόσκληση Ομάδας ΚΕΜΕΤΕ Θεσσαλονικής για τα ανθρώπινα δικαιώματα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

 ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Καλούμε όσες/όσους συναδέλφους έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στην πρώτη συνάντηση της Ομάδας Εργασίας της Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013, στις 6.00 το απόγευμα, στα γραφεία της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Προξένου Κορομηλά 51, στον 3ο  όροφο.  Αντικείμενο της συνάντησης είναι ο σχεδιασμός της  ομάδας εργασίας πάνω στην επεξεργασία προτάσεων για παρεμβάσεις στο πρόγραμμα σπουδών, στις μεθόδους διδασκαλίας/μάθησης και στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των σχολείων.

Επίσης στη συνάντηση μπορούν να παρευρεθούν όσοι συνάδελφοι και όσες συναδέλφισσες βρίσκονται σε πόλεις κοντά στη Θεσσαλονίκη.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ.

Κατεβάστε την πρόσκληση σε μορφή pdf … εδώ

15-02-2013 Πρόσκληση: Ομάδα Εργασίας ΚΕΜΕΤΕ για την εκπαίδευση στη Δημοκρατία και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

 ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 

Καλούμε όσες / όσους συναδέλφους έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στη δεύτερη συνάντηση της Ομάδας Εργασίας, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013, στις 6.30 το απόγευμα, στα γραφεία της ΟΛΜΕ και του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ., Κορνάρου 2 και Ερμού, στην αίθουσα συνεδριάσεων του 6ου ορόφου. Αντικείμενο της συνάντησης είναι η συζήτηση του προτεινόμενου από το Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. σχεδίου προγράμματος δράσης και η δημιουργία των επιμέρους ομάδων εργασίας.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ.

Κατεβάστε την πρόσκληση σε μορφή pdf … εδώ

02-02-2013 Πρόσκληση ομάδας ΚΕΜΕΤΕ για την εκπαίδευση στη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 Καλούμε όσες / όσους συναδέλφους έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στην πρώτη συνάντηση της Ομάδας Εργασίας, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013, στις 5 το απόγευμα, στα γραφεία της ΟΛΜΕ και του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ., Κορνάρου 2 και Ερμού, στην αίθουσα συνεδριάσεων του 6ου ορόφου. Αντικείμενο της συνάντησης είναι η ανταλλαγή απόψεων και η διαμόρφωση, εφόσον αυτό καταστεί δυνατό, ενός αρχικού πλαισίου δράσεων και πρωτοβουλιών, βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων.

 ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ.

Κατεβάστε την πρόσκληση σε μορφή pdf … εδώ

10-01-2013 Πρωτοβουλίες για τα φαινόμενα βίας στα σχολεία

Η ενίσχυση ακραίων αυταρχικών, ρατσιστικών και φασιστικών αντιλήψεων και η σημαντική αύξηση στα σχολεία της χώρας των περιστατικών βίας που συνδέονται με αυτές τις αντιλήψεις προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα. Φορείς και ομάδες που εμφορούνται από αντιδημοκρατικές αντιλήψεις, επιχειρούν να αξιοποιήσουν το γενικότερο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική κοινωνία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης για να καλλιεργούν την απέχθεια και το μίσος κατά παιδιών που έχουν συγκεκριμένα κοινωνικά χαρακτηριστικά, να εκφοβίζουν αυτά ή άλλα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και ακόμα και να προβαίνουν σε βίαιες ενέργειες για να επιβάλουν τις αντιδημοκρατικές αντιλήψεις τους.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις πρακτικές, είτε εκδηλώνονται στο χώρο του σχολείου είτε οπουδήποτε αλλού. Ιδίως καταδικάζουμε τις φασιστικές και νεοναζιστικές προκλήσεις και βιαιότητες που τροφοδοτούν και υποθάλπουν το ρατσισμό και την ξενοφοβία, οι οποίες στοχεύουν στην υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών και της κοινωνικής συνοχής και έρχονται σε αντίθεση με τις ανθρωπιστικές αξίες και τις παραδόσεις φιλοξενίας και αλληλεγγύης που έχουν αναπτυχθεί παραδοσιακά στον τόπο μας.

Καλούμε κάθε συνάδελφο εκπαιδευτικό, τους μαθητές και μαθήτριες, τους γονείς/κηδεμόνες και κάθε πολίτη να καταδικάσουν και να απομονώσουν αυτές τις ομάδες, και να εργαστούμε από κοινού για ένα σχολείο της συνεργασίας, αλληλεγγύης, του σεβασμού και της κατανόησης ανάμεσα σε πρόσωπα και ομάδες, της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Καλούμε, επίσης, την Πολιτεία να εγκαταλείψει την πρακτική της αδράνειας και της λήψης πρόχειρων και αποσπασματικών μέτρων σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Αυτό που απαιτείται είναι η εκπόνηση συνολικών πολιτικών, που θα περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, παιδαγωγικά και οργανωτικά, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η διείσδυση του ρατσισμού και του νεοναζισμού στην εκπαίδευση.

Βασική προϋπόθεση γι? αυτό, αλλά και επιδίωξη του εκπαιδευτικού κόσμου, είναι η ισότιμη εκπαίδευση όλων των παιδιών σε ένα αναβαθμισμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον που θα σέβεται τα πολιτισμικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το καθένα από αυτά. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού διεκδικούμε, μεταξύ άλλων:

 • κατάργηση των περιορισμών των Μνημονίων και εξασφάλιση επαρκών πόρων με αύξηση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, ώστε να μπορούν να λειτουργούν απρόσκοπτα όλα τα σχολεία (υποδομές, θέρμανση, λειτουργικές δαπάνες κ.λπ.)·
 • εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση της μαθητικής ?διαρροής? και της σχολικής αποτυχίας με αποτελεσματικές παιδαγωγικές πρακτικές (τάξεις υποδοχής παιδιών μεταναστών, φροντιστηριακά τμήματα, ενισχυτική διδασκαλία κ.λπ.)·
 • επαρκή στελέχωση των σχολείων με το απαιτούμενο εκπαιδευτικό και λοιπό επιστημονικό προσωπικό (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κ.λπ.)·
 • κατάλληλα σχολικά προγράμματα, στηριγμένα στις ανθρωπιστικές αξίες, και γενικευμένη εφαρμογή της διαπολιτισμικής και αντιρατσιστικής εκπαίδευσης, με κατάλληλη επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών·
 • μέτρα εκπαιδευτικής και κοινωνικής στήριξης των ομάδων του πληθυσμού και των οικογενειών που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οικονομικά, κοινωνικά ή άλλα προβλήματα (υποσιτίζονται, δυσκολεύονται να μετακινηθούν προς το σχολείο κ.λπ.)·
 • ακύρωση της «λογιστικής πολιτικής» των καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων, ιδίως εκείνων στις οποίες φοιτούν πολλά παιδιά μεταναστευτικής καταγωγής (π.χ. διαπολιτισμικά σχολεία)·
 • λήψη των κατάλληλων μέτρων για την αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού, και την ουσιαστική στήριξη της δημοκρατίας στα σχολεία·

Από την πλευρά μας, το Κέντρο Μελετών και Τεκμηρίωσης (ΚΕΜΕΤΕ) της ΟΛΜΕ έχει ξεκινήσει τη σύσταση Ομάδας Εργασίας με στόχο να μελετήσει συστηματικά τα σχετικά προβλήματα και να προωθήσει τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής τους, σε συνεργασία με άλλους αρμόδιους φορείς και παράγοντες.

Βασικοί στόχοι αυτής της πρωτοβουλίας μας είναι οι ακόλουθοι:

 • Καταγραφή της έκτασης των σχετικών προβλημάτων στα σχολεία.
 • Ανάπτυξη συνεργασίας με αρμόδιες υπηρεσίες, αρχές και φορείς, με ειδικούς επιστήμονες, αθλητικούς παράγοντες κ.λπ., με στόχο την πολυδιάστατη προσέγγιση των προβλημάτων και την ανάπτυξη κοινής δράσης  για την πρόληψη και την άμεση αντιμετώπιση των περιστατικών βίας/εκφοβισμού.
 • Επεξεργασία προτάσεων για παρεμβάσεις στο πρόγραμμα σπουδών, στις μεθόδους διδασκαλίας/μάθησης και στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των σχολείων.
 • Επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών, των γονέων και της ευρύτερης κοινωνίας σε θέματα διαπολιτισμικής και αντιρατσιστικής εκπαίδευσης, με τη διοργάνωση επιμορφωτικών προγραμμάτων, σεμιναρίων, συνεδρίων, εκδηλώσεων κ.λπ..
 • Συνέχιση και διεύρυνση των δράσεων αλληλεγγύης και στήριξης των παιδιών που συναντούν δυσκολίες στο σχολείο και στην οικογένειά τους.
 • Διοργάνωση πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, αθλητικών κ.ά. δραστηριοτήτων των μαθητών/μαθητριών, με συνεργασία των γονέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων παραγόντων της τοπικής κοινωνίας.
 • Συγκέντρωση σχετικού έντυπου ή ψηφιακού υλικού για την αξιοποίησή του από τους/τις εκπαιδευτικούς. Επικαιροποίηση και αξιοποίηση του  υλικού που έχει παραχθεί από το ΚΕΜΕΤΕ. Δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας.
 • Ανάπτυξη συνεργασίας με άλλες χώρες και διεθνείς φορείς, με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών, «καλών πρακτικών» και υλικού.
 • Εξασφάλιση νομικής στήριξης των σχολείων και των εκπαιδευτικών σε περιπτώσεις όπου αυτό απαιτείται.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί όλες τις ΕΛΜΕ, τους συλλόγους διδασκόντων, όλους τους εκπαιδευτικούς να αναλάβουν το επόμενο διάστημα πρωτοβουλίες και δράσεις σε όλα τα επίπεδα για τα θέματα της βίας, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του φασισμού και σε συνεργασία με τους άλλους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας (γονείς και μαθητές) αξιοποιώντας και κάθε δυνατότητα που δίνει το σχολικό πρόγραμμα (σχολικές γιορτές και επετείους, η διδασκαλία του «πρότζεκτ», προγράμματα αγωγής υγείας κ.λπ.).

Η αμοιβαία καχυποψία, η προκατάληψη, το μίσος, ο ρατσισμός και η βία πρέπει να οριστικά να αποβληθούν από τα σχολεία μας. Στη θέση τους αξίζει να οικοδομηθεί μια σχολική κοινότητα βασισμένη στον αμοιβαίο σεβασμό, στην ανεκτικότητα, στην αποδοχή, στη συνεργασία και στην αλληλεγγύη. Προς αυτή την κατεύθυνση δεσμευόμαστε να εργαστούμε συστηματικά  σε καθημερινή βάση.

Κατεβάστε την Ανακοίνωση σε μορφή pdf ? εδώ

Ρατσισμός και ΜΜΕ

Μπορείτε να κατεβάσετε τα ακόλουθα αρχεία της μελέτης σχετικά με τον Ρατσισμό και τα ΜΜΕ (2004):

Οδηγός Αντιρατσιστικής Εκπαίδευσης

Μπορείτε να δείτε τον Οδηγό Αντιρατσιστικής Εκπαίδευσης σε μορφή pdf … εδώ